Burger
Burger s rajčatovou tapenádou
2 housky na hamburger (můžeme upéct ze stejného těsta jako na pizzu)
Rajčatová tapenáda:
1 hrst sušených rajčat naložených v oleji
1 stroužek utřeného česneku
1 lžíce kaparů
1 ančovička
20 g parmazánu
lžíce olivového oleje
Všechny přísady smícháme dohromady.
Okurkový salát:
2 šalotky nakrájené na tenká kolečka
1/2 okurky nakrájené na tenké plátky
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce hořčice
1 lžíce medu
sůl a pepř
Burger:
200 g libového mletého hovězího masa
1 plátek slaniny
50 g kvalitního čedaru
2 velké listy ledového salátu
svazek čerstvě nasekané petrželky
pepř, sůl
Příprava burgeru:
Smícháme maso s pepřem a solí a vytvarujeme dva burgery.Do každého uděláme uprostřed palcem prohlubeň, aby se příliš nevyboulil. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pávi osmažíme do zlatova. Slaninu vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme burgry. Na pánev vrátíme slaninu a roztavíme na ní čedar. Naneseme na burgery.
Lehce opečené rozkrojené housky, potřeme tapenádou, položíme maso, přidáme okurkový salát, listy ledového salátu a trochu čerstvé petrželky.
Věděli jste že
Konvekční kamna mají zvnějšku po stranách jeden plášť navíc, čímž vzniká meziprostor neboli kanál. Při konvekci se převádí teplo z krbových kamen do vzduchu těmito kanály.