Grilovaný flank steak
Grilovaný flank steak s pečenými brambory s lanýžovým máslem
400 g flank steaku
1 snítka rozmarýnu
1 lžíce růžového pepře
1 stroužek utřeného česneku
Brambory:
2 pečené brambory
olivový olej
sůl, pepř
Lanýžové máslo:
100 g másla
1 lžička červené papriky
kůra z půlky chemicky neošetřeného citrónu
1 lžička lanýžového oleje
svazek tymiánu
Maso potřeme česnekem, poklademe rozmarýnem a necháme několik hodin odstát v chladničce. Brambory omyjeme, osušíme,
osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Zabalené v alobalu pečeme cca 45 minut.
Lanýžové máslo:
Máslo našleháme, ochutíme paprikou, citronovou kůrou, lanýžovým olejem a tymiánem.
Maso grilujeme při vysoké teplotě po obou stranách po dobu 3-4 minut. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout v alobalu a poté nakrájíme na plátky. Brambory nařízneme a ochutíme lanýžovým máslem.
Věděli jste že
V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.