Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Grilovaný flank steak

grilovaný flank steak

Grilovaný flank steak s  pečenými brambory s lanýžovým máslem

400 g flank steaku

1 snítka rozmarýnu

1 lžíce růžového pepře

1 stroužek utřeného česneku

Brambory:

2 pečené brambory

olivový olej

sůl, pepř

Lanýžové máslo:

100 g másla

1 lžička červené papriky

kůra z půlky chemicky neošetřeného citrónu

1 lžička lanýžového oleje

svazek tymiánu

Maso potřeme česnekem, poklademe rozmarýnem a necháme několik hodin odstát v chladničce. Brambory omyjeme, osušíme,

osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Zabalené v alobalu pečeme cca 45 minut.

Lanýžové máslo:

Máslo našleháme, ochutíme paprikou, citronovou kůrou, lanýžovým olejem a tymiánem.

Maso grilujeme při vysoké teplotě po obou stranách po dobu 3-4 minut. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout v alobalu a poté nakrájíme na plátky. Brambory nařízneme a ochutíme lanýžovým máslem.

Věděli jste že

V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.

Chcete vědět více