Jehněčí kolínko s jablečným ciderem
Jehněčí kolínko s jablečným ciderem, zelím a houbami
4 jehněčí kolínka
5 šalotek
5 stroužků česneku
2 stonky řapíkatého celeru
1/2 fenyklu
2 mrkve
300 g cherry rajčátek
hlávka mladého zelí
200 g žampionů
1 svazek jarní cibulky
100 ml jablečného cideru
100 ml bílého vína
200 ml smetany
rozmarýn, tymián, bobkový list
petrželka na ozdobu
Postup:
Rozehřejeme pec. Na grilovací rošt rozložíme kolínka, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a navrch rozložíme plátky fenyklu, mrkve, celeru a šalotky překrojené napůl.
Rošt vložíme do pece a maso grilujeme dozlatova. Po pěti minutách vyndáme. Opečenou zeleninu sundáme z masa a odložíme do litinové pánve. Kolínka otočíme a opečeme ze všech stran. Pak je vložíme do zeleniny, přidáme nakrájený česnek, tymián, bobkový list, jablečný cider a promícháme. Navrch dáme půlená cherry rajčátka, přiklopíme víkem a vložíme do pece. Při stálé teplotě pečeme 1 - 1,5 hodiny. Mezitím omyjeme zelí a rozdělíme podél košťálu na 6-8 kousků (lodiček). Očistíme houby. Když je maso měkké a jde lehce oddělit od kosti, vyndáme jej z pece.
Na troše oleje opečeme ze všech stran houby a zelí a přidáme k masu. Podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme smetanu a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou.
Věděli jste že
Topení dřevem je nejlevnějším způsobem vytápění, a to i v případě, že musíte dřevo kupovat. Ve srovnání s vytápěním elektřinou nebo plynem nabízí topení dřevem solidní úsporu peněz.