Kachna se salátem z červeného zelí
Kachna se salátem z červeného zelí
Kachnu potřeme olejem, osolíme, opepříme a umístíme na grilovací tác.
Pečení kachny potrvá zhruba 2 - 21/2 hodiny, podle toho, kolik budeme přikládat dřeva. Dřevo přikládejte pouze k jedné straně a udržujte stálý oheň.
Občas kachnu i s tácem pootočíme a slijeme tuk. Během pečení kontrolujeme teplotu kachny uvnitř. Měla by být 75 °C.
Podáváme se salátem z červeného zelí a opečenými brambory.
Salát pro 4 osoby:
1/4 velké hlávky červeného zelí
2 hrušky
2 pomeranče
50 g vlašských ořechů
Zálivka:
šťáva z jednoho pomeranče
šťáva z půlky citrónu
med
trocha olivového oleje
sůl, pepř
Zelí nakrájíme na drobno a na troše oleje lehce orestujeme na rozpálené pánvi. Hrušku nakrájíme na tenké plátky, pomeranč na menší kousky, ořechy na hrubo. Smícháme a zalijeme dresingem.
Věděli jste že
Krbová kamna se vyrábějí na výrobních linkách, ale jejich části jsou montovány ručně. Každý zaměstnanec zná každý krok ve výrobě a nikdy nestojí u výrobní linky stále na stejném místě.