Pečená jablka
Pečená jablka s náplní Remonce (dánská náplň do sladkého pečiva)
Pro 4 osoby
4 jablka
50 g třtinového cukru Muscovado
50 g marcipánu
50 g měkkého másla
50 g lískových oříšků
200 g smetany Creme Fraiche
1 vanilkový lusk
pár lžic třtinového cukru
Náplň:
Cukr Muscovado, marcipán a máslo smícháme a důkladně propracujeme. Z jablek odstraníme jádřince a naplníme je směsí. Jablka položíme na litinový tác a pečeme je 20-30 minut. Opražíme nahrubo nasekané lískové oříšky, vyškrábeme vanilkový lusk a smícháme s několika lžícemi třtinového cukru. Vmícháme do Creme Fraiche (lze nahradit např. kysanou smetanou). Upečená jablka posypeme oříšky a ozdobíme ochucenou Creme Fraiche.
Věděli jste že
V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.