Pitta chléb
Pita chléb se špenátem, kozím sýrem, červenou řepou a vejcem
2 pita chleby - můžete použít stejné těsto jako na pizzu
2 vejce
1 červená řepa
hrst čerstvých špenátových listů
4 silnější plátky kozího sýra
hrst slaných hrubě sekaných mandlí
Vejce vařte 6 minut, vhoďte do studené vody a oloupejte.
Oloupanou řepu nakrájejte na velmi tenké plátky a ponořte je na 5 minut do ledové vody. Ohřejte pita chléb se dvěma plátky kozího sýra, dokud se sýr neroztaví. Nasekejte vejce, naplňte jimi pita chléb, přidejte špenát, řepu a nasekané mandle.
Jednoduché, zdravé a dobré.
Věděli jste že
Jedním z nejdůležitějších předpokladů dobré funkce krbových kamen je komín. Tah v komíně vzniká rozdílem mezi vysokou teplotou v komíně a nižší teplotou venkovní.