Pizza Mortadella
Gormova pizza Mortadella
160 g těsta
150 ml základní rajčatové omáčky
mozzarella
2 lžíce strouhaného uzeného sýra
4 plátky kvalitní mortadelly (italský salám s pistáciemi)
1 citron
1 polévková lžíce olivového oleje
svazek řeřichy
Vyválíme základnu o průměru asi 26 cm. Potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme mozzarellou, uzeným sýrem a nakonec mortadellou. Dovršíme několika kapkami olivového oleje. Pizzu umístíme do dobře roztopené pece, pečeme 1 minutu, otočíme
o 180 stupňů a pečeme další minutu.
Zkontrolujeme a ještě asi další dvě minuty dopékáme do křupava. Hotovou pizu ozdobíme řeřichou.
Věděli jste že
Připojení krbových kamen ke komínu může provést i domácí kutil. Krbová kamna Morso lze připojit ke zděnému i ocelovému komínu.