Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Plněný lilek

Plněný lilek

Plněný lilek se salátem

Pro dvě osoby

1 lilek

sůl a pepř

cca 3 stroužky česneku

olivový olej

2 nakrájené šalotky

2 rajčata nakrájená na kostičky

hrst vypeckovaných černých oliv

svazek oregana nebo majoránky

3 vejce

25 g mletých mandlí

50 g parmazánu

Salát:

1 paprika

1 čekanka

1 lžíce medu

šťáva z 1 citronu

4 lžíce olivového oleje

polníček, baby špenát nebo ledový salát

Postup:

Lilek podélně rozřízneme, v dužině uděláme několik řezů nožem. Opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a poklademe tenkými plátky česneku. Zabalíme do alobalu a pečeme asi 8 minut. Mezitím nakrájíme cibuli a stroužek česneku a na oleji orestujeme spolu s rajčaty. Rozšleháme vejce a přidáme do nich olivy a oregano. Lilek vyndáme z pece, odstraníme alobal a lžičkou vydlabeme dužinu. Přidáme ji na pánev k rajčatům, přisypeme mleté mandle, strouhaný parmazán a přidáme rozšlehaná vejce s olivami a bylinkami. Touto směsí naplníme prázdné slupky od lilku, vložíme do pece a pečeme asi 8 minut až směs zezlátne.

Na salát nakrájíme papriku na proužky a spolu s listy čekanky lehce orestujeme na pánvi v peci. Sundáme z ohně, přidáme med, citronovou šťávu, listy salátu a zakápneme olivovým olejem. Lehce promícháme a podáváme s lilkem.

Věděli jste že

Trhliny v šamotu jsou většinou způsobeny úderem polena a nemají negativní dopad na správnou funkci krbových kamen. Šamoty chrání boky krbových kamen před spalovací teplotou.

Chcete vědět více