Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Rebarborový koláč Tarte Tatin

tarte tatin

Rebarborový koláč Tarte Tatin¨

listové těsto

500 g rebarbory

200 g třtinového cukru

25 g másla

1 vanilkový lusk

200 g mascarpone

kůra z chemicky neošetřeného citronu

lístky máty nebo meduňky

Postup:

Oloupanou rebarboru nakrájíme nahrubo a vmícháme 1/2 vanilkového lusku. V litinové pánvi rozpustíme třtinový cukr, přidáme rebarboru a poklademe kousky másla. Pokryjeme tenkým plátem listového těsta, které propícháme vidličkou. Pečeme asi 10-15 minut ve středně roztopené peci dokřupava. Mascarpone smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, vanilkou a trochou cukru a dáme na horký koláč. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Místo rebarbory můžeme použít jablka.

Věděli jste že

Krbová kamna se vyrábějí na výrobních linkách, ale jejich části jsou montovány ručně. Každý zaměstnanec zná každý krok ve výrobě a nikdy nestojí u výrobní linky stále na stejném místě.

Chcete vědět více