Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Uzený sýr Brie

brie

Uzený sýr Brie s portským vínem a cibulkami

2 ks sýra Brie (trojúhelníkový)

tenké krajíčky žitného chleba

Do vyhřáté pece umístíme Tuscan Grill. Na něj položíme sýr Brie, nasadíme dvířka a na komínek položíme vlhkou utěrku. Sýr necháme vyudit. Uzení trvá přibližně 12 minut. Hotový sýr by měl být na omak teplý a měkký.Vyuzený sýr nakrájíme na plátky a položíme na krajíčky žitného chleba. Ozdobíme cibulkou.

Cibulky s portským vínem:

1 sklenička nakládaných cibulek (perlovka)

150 ml cukru

75 ml portského vína

kůra z chemicky neošetřeného pomeranče

Na litinové pánvi necháme mírně zkaramelizovat cukr, přidáme cibulky, portské víno,šťávu z poloviny pomeranče a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru podle chuti.

Věděli jste že

Konvekční kamna mají zvnějšku po stranách jeden plášť navíc, čímž vzniká meziprostor neboli kanál. Při konvekci se převádí teplo z krbových kamen do vzduchu těmito kanály.

Chcete vědět více