Telecí tatarský biftek
Lehce grilovaný telecí tatarák v čekance
300 g telecího masa z kýty
2 čekanky
1 BIO citron
2 lžíce kaparů
150 ml + 2 lžíce řepkového oleje
1žloutek
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1šalotka
3 lžíce jemně nasekané pažitky
Telecí maso grilujeme na rozpáleném roštu po dobu 30 vteřin. Grilované maso jemně nasekáme, přidáme kapary, 2 lžíce řepkového oleje, jemně nasekanou šalotku a 1 lžíci hrubozrnné hořčice. Ochutíme jemně nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem.
Z vaječného žloutku, zbylé hořčice a 1 lžičky citronové šťávy ušleháme majonézu. Osolíme, opepříme. Odřežeme lístky čekanky, uspořádáme je na talíř a naplníme tataráčkem. Ozdobíme majonézou a posypeme pažitkou.
Věděli jste že
Při hoření dřeva se produkuje stejné množství CO2 jako když dřevo tleje v lese. Životní prostředí není tedy zatěžováno nadměrnou produkcí CO2.