Uzený mořský pstruh
Uzený mořský pstruh
Pro 4 osoby
400 g mořského pstruha (filety)
lžíce soli
lžíce cukru
400 g brambor
50 g ricotty nebo tvarohu
svazek ředkviček
pažitka, řeřicha
sůl, pepř
hrst pilin na uzení
Postup:
4 hodiny před přípravou posypeme pstruha solí a cukrem. Tato směs z ryby vytáhne převytečnou vodu a maso bude pevnější.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme.. Smícháme s pokrájenými ředkvičkami a ricottou. Osolíme, opepříme a posypeme pažitkou a řeřichou.
Rybu očistíme od směsi soli a cukru. Udíme ve středně horké troubě. Pokud máte teploměr, teplota uvnitř trouby by měla být cca 175 stupňů. Rybu položte na Tuscan Grill a uhlíky, které by měly ležet po stranách grilu, ne pod ním, posypte hrstí pilin. Zavřete dvířka pece a komínek překryjte vlhkou utěrkou. Po cca 15 minutách by měla být ryba hotová.
Podávejte s bramborovým salátem.
Věděli jste že
Povrch krbových kamen nejlépe vyčistíte vysavačem s měkkým nástavcem nebo vlhkým hadříkem, který nepouští chlupy. Pokud je to nutné, použijte jemný saponát. Krbová kamna čistěte vždy pouze po vychladnutí.