Mapa stránek

Banner_6100.jpg 1412_stone_wall_banner.JPG Pizza_oven_banner.jpg 7443_slider.jpg 7943_no_top_banner.JPG gas_forno.jpg slider_GAS.jpg grill_17.jpg 7970_banner.jpg 6843_banner.jpg 3142.JPG

Vepřové se šalotkami a jablky

pork belly

Vepřové maso s nakládanými šalotkami a jablky

800 g vepřových žebírek, případně kotlet

1/2 l jablečného cideru

1/4 l jablečného octa (100 ml nechte na babiččinu zálivku)

2 stroužky česneku

3 snítky rozmarýnu

8 kuliček pepře

trocha cukru

bobkový list

sůl, pepř

8 malých šalotek

1/2 kg jablek, nejlépe nakyslých

50-100 g cukru

1/4 vanilkového lusku

střik vinného octa

Kotlety nebo žebra opečte, vložte do litinového hrnce, zalijte ciderem, jablečným octem, trochou vody, přidejte česnek, rozmarýn, pepř a bobkový list. Zakryjte víkem nebo alobalem a vložte do pece na cca 1 hodinu a 45 minut.

Připravte si "babiččinu zálivku":

1 díl vody

1 díl jablečného octa

1 díl cukru

trocha soli, pepře a bobkový list

Vše svařte a nechte trochu vychladnout. Oloupejte šalotky, osmažte na másle a přidejte do nálevu. Nechte několik hodin nebo nejlépe přes noc odležet.

Příprava jablek:

Oloupaná a jader zbavená jablka nakrájejte ne kostičky a mírně poduste s trochou bílého vína. Ochuťte vanilkovým luskem a cukrem. Jablka by neměla být rozvařená.

Maso přelijte jablky a ozdobte cibulkou z nálevu.Podávejte s bramborem nebo chlebem.

Věděli jste že

Jedním z nejdůležitějších předpokladů dobré funkce krbových kamen je komín. Tah v komíně vzniká rozdílem mezi vysokou teplotou v komíně a nižší teplotou venkovní.

Chcete vědět více