Langusty s mango salsou
Langusty s mango salsou
Pro 4 osoby jako předkrm nebo dvojnásobná dávka jako hlavní chod
4 velké nebo 8 malých langust
trocha soli a cukru
1 zralé mango
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
1 limetka
2 zralá rajčata
1 stroužek česneku
2 lžíce kvalitního olivového oleje
Kleštičkami vyndáme maso, posolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet. Mezitím dobře rozpálíme pec a připravíme salsu.
Salsa:
Oloupané mango a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek a chilli nasekáme na jemno. Smícháme s olivovým olejem, přidáme trochu medu a citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
Langusty vložíme na Tuscan grill a v peci pečeme zhruba 5 minut. Podáváme s mango salsou a chlebem.
Věděli jste že
V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva, neměli byste však používat dřevo mokré a nevyzrálé. Dřevo by mělo schnout na větraném a krytém stanovišti 1 - 2 roky.